01 AVGUSTMars kvadrat Uran – Ovo je jako nezgodan aspekt koji donosi nervozu, eksplozivnost, želju za sukobom, svađu, agresiju, a moguć je i fizički napad jer će Mesec biti u znaku Ovna , što još više povećava ovaj aspekt. Pošto su ove dve planete na 2 stepenu, povod svađe može biti novac ili nekakav trošak koji će vas dodatno opteretiti. Ovaj dan može da donese i početak novog posla koji dolazi u periodu kada biste radije odmarali i uživali. Moguće su nesmotrene reakcije, otkazi, promene posla. Aspekt Mars kvadrat Uran osetiće se nekoliko dana unapred. Osobe rođene sa Ascendentom u Ovnu ili Škorpiji mogu biti veoma eksplozivne i razdražljive, a Vodolije na sebe mogu navući gnev druge osobe.

06 AVGUSTSunce kvadrat Jupiter – Ovaj aspekt može da donese nekoliko manjh novčanih dobitaka. Srećni kontakti i rešenje problema koje zavisi od trećeg lica. Morate biti snalažljivi i komunikativni da biste ostvarili svoje planove. Mogućnost kraćeg putovanja, dok je duže putovanje pod znakom pitanja. Vodite računa u šopingu jer možete potrošiti više nego što ste planirali i nešto platiti po mnogo skupljoj ceni od realne.

07 AVGUSTVenera trigon Mars – Aspekt koji će trajati nekoliko dana pre i nekoliko dana posle, a najviše se odnosi na muško – ženske odnose i kontakte, s tim da će ovog dana sve biti na vrhuncu. Tokom ovog dana povećana je seksualna privlačnost između partnera, a povećaće se i mogućnost muško – ženskih susreta i novih poznanstva.

08 AVGUSTSunce konjunkcija Merkur – Idealan dan za razgovor sa šefom ili drugom uticajnom osobom, prikupljanje dokumentacije, rešvanje nekih pravnih pitanja, a u drugom delu dana akcenat će biti na porodičnim odnosima, najpre kroz kontkt sa ocem ili drugom uticajnom osobom iz porodice. Sjajan period za realizaciju godišnjeg odmora ili zakazivanje istog.

09 AVGUSTVenera kvadrat Saturn – Lošiji aspekt koji može delovati i nekoliko dana posle ovog 9. Avgusta. Najpre će se odraziti na finansije – manjak novca, novčane poteškoće, vraćanje starog duga, duže čekanje na isplatu, ali i na emotivni život jer ovaj dan donosi udaljavanja, emotivno zahlađenje, odbijanja, kontakte sa starim ljubavima koje biste radije preskočili ili fizičko udaljavanje od voljene osobe zbog obaveza. Osobe rođene sa Ascendentom u Vagi ili Biku osetiće se nezadovoljno i depresivno.

11 AVGUSTMerkur kvadrat Jupiter  – Ovo je dan kada će biti potrebno da opširnije pričate o svojim planovima ili da nekome nešto poduže objašnjavate jer se ništa ne može rešti brzo i kratko. Dan kada ćete se nekoliko puta vraćati po odgovore i postavljati dodatna pitanja i podpitanja. Moguće je putovanje u inostranstvo. Pomoć visokokvalifikovane osobe.

18 AVGUSTMerkur sekstil Venera – Dan kao stvoren za muško – ženske susrete i kontakte. Ovo može biti upotpunjen dan kada vas sa partnerom očekuje duhovna i fizička bliskost. Osim toga, može doći do prijatnih razgovora sa osobama o kojima ste imali potpuno drugačije mišeljenje i koje vas mogu osvojiti svojom pronicljivošću. Tokom večernjih časova mogući su susreti i kontakti sa ljudima iz inostranstva. Planiranje putovanja u inostranstvo.

19 AVGUSTJupiter trigon Neptun – Ovaj dan donosi veliku emotivnost i jačanje nežnih osećanja iako ne želimo da ih pokažemo, već da ih sačuvamo za sebe. Duboka duševna povezanost. Zaštita od Boga i pomilovanje. Jačanje religioznih uticaja. Rast cene nafte, lekova, medicinskih usluga, cigareta. Poseta lekaru. Idealan dan za započinjanje većih humanitarnih projekata, otvaranje ordinacije, za početak bavljenja umetnošću, plesom, folklorom, slikanjem i slično.

25 AVGUSTSunce trigon Uran – Ovog dana Sunce pravi dva aspekta što naznačava veće promene koje će se najpre odnositi na posao, radno mesto i vašeg šefa jer se Sunce nalazi u znaku Device koji se najpre odnosi na posao i kolege. Znači ovo je dan kada možete očekivati veće poslovne promene, izmene u radu, nove kolege, novi sistem rada,nove odgovornosti i poslovne obaveze.  Susret  sa uticajnim prijateljem. Promene kroz prijatelja. Osobe rođene sa Ascendentom u znaku Lava mogu očekivati promene, a osobe rođene sa Ascendentom u znaku Vodolije se mogu osetiti uspešno ili dobiti pohvale za dosadašnji rad.

25 AVGUSTSunce trigon Saturn  – I još jedan aspekt koji kroz novo donosi i nešto staro. To mogu biti i stare kolege ili vraćanje na nešto staro što se pokazalo kao pun pogodak. Promene koje donose veće kontrole i više odgovornosti na poslu. Moguće su kontrole i na poslu kojim se bavite. Nemojte se iznenaditi ako vas poseti

26 AVGUSTVenera kvadrat Pluton – Tokom ovog dana nećete biti sigurni u partnerova osećanja zbog čega možete osetiti ljubomoru koja neke od vas može dovesti u iskušenje da  potpuno pogazite vaš odnos i sve ono što ste do sada gradili. Ženska osoba vam može tražiti pomoć ili pozajmicu. Povređena osećanja. Dame mogu imati ginekološki problem.

28 AVGUSTMerkur kvadrat Jupiter – Može vas interesovati literatura ili tekstovi koji imaju veze sa duhovnošću, religijom ili nekog duhovnog unapređenja ličnosti kroz različite inostrane uticaje. Obratite pažnju na osobe sa kojima danas razgovarate i koje vam mogu ulivati lažni osećaj nade ili davati nerealna obećanja. Neki od vas mogu imati kontakte sa ljudima iz inostranstva ali i strah od nepoznatog jezika, kulture i običaja.